Pisava
PrintPDF

Kmetija Robidišče

 

Veseli smo, da ste odprli našo spletno stran, na kateri vam z veseljem predstavljamo turistično eko kmetijo Robidišče, v najzahodnejši slovenski vasici in vas popeljemo po naši neokrnjeni naravi. Odločite se in obiščete nas.

Tukaj lahko užijete miren počitek na terasi pred lokalom, od koder se vam ponuja pogled na zelene travinje Kobariškega Stola, Muzce ter vrhove Kanina. Uživate lahko v poslušanju tišine, okušanju ovčjega sira in jogurta in v drugih dobrotah domače kuhinje ter v pogovoru z domačini. Pri nas se počutite sproščeno in odmaknjeno od vsakdanjih pritiskov. V toplih poletnih dneh vas vabi reka Nadiža ali bližnji vršaci. Od tam se vam odpre pogled v dolino Soče, v Rezijo in vse do morja.

Tudi zima ima svoj čar. Hoja po zasneženih planjah, škripanje snega pod nogami, posedanje pri kaminu. Spremljate lahko utrip kmečkega življenja pozimi: družabna srečanja in opravila, kot so luščenje koruze, tolčenje orehov, pletenje košar…

Pobrskajte po naši ponudbi, si oglejte fotogalerijo znamenitosti vasi in okolice in naj vas avanturistična žilica pripelje v naš kraj, kjer se boste sprostili v čudoviti, neokrnjeni naravi.

 

 

O nas

Nahajamo se v ekološko neoporečnem okolju, kjer ni blizu ne tovarn ne intenzivnega kmetijstva. Naš pristop do pridelave mleka in mlečnih izdelkov, kakor tudi do drugih prehranskih artiklov, je ekološki, za kar pridobimo vsako leto certifikat ekološke kontrole.

Že od nekdaj so pri Šaražvanovih in Matevževih – pri starih starših od Igorja – izdelovali sir, le da so takrat imeli krave. Danes redimo ovce mlečne pasme. Orodje za pridelavo sira je posodobljeno, postopek pa je ostal nespremenjen, to je postopek brez pasterizacije mleka. Prav zato je tako veliko ljudi zadovoljnih z našim sirom in se leta in leta vračajo ponj. Poleg ovc gojimo tudi koze, konje in kokoši, srečate pa se lahko še z mnogo drugimi živalmi, ki so del našega bivanja.

K obdelovanju zemlje pristopamo na permakulturni način. Stremimo k samooskrbnosti, zato je sortiman gojenih rastlin pester. Poleg zelenjave in zelišč, gojimo tudi rastline za zrnje (ajda, koruza, soja), ki jih doma zmeljemo v moko. Tudi narava nam ponuja obilo rastlinja za prehranjevanje. S hvaležnostjo sprejmemo in ga pripravimo Vam, dragi gostje.

Obnovljena hiša Igorjevega starega očeta nudi bivanje družini in gostom. Zunanji izgled je starinski, notranjost pa je posodobljena in prilagojena za vaše udobje. Dvoposteljne sobe imajo kopalnico in možnost dodatnih ležišč. V neposredni bližini hiše je lokal, kjer vam pripravimo predvsem domačo hrano.

Nekateri gostje ste radi na dopustu v tesnem stiku z naravo in da dopustniški čas preživite na čim bolj preprost način. Tudi vas smo veseli. Šotorišče na obronku gozda je namenjeno prav vam.

Povezave

Spletna stran www.robidicse.si uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem...