Pisava
PrintPDF

Jagnjetina – zdravje na vašem krožniku

jagnjetina – zdravje na vašem krožnikuSveža jagnjetina postaja tudi pri nas vse bolj priljubljena. Jagnjeta so vzrejena na prostranih pašnikih, kar je zagotovilo za posebej aromatično in mehko meso, kakršnega si želijo najzahtevnejši poznavalci dobrih jedi. Jagnjetina ne le, da je dobra, temveč sodi tudi v zdrav način prehranjevanja. Vsebuje zelo malo maščob, a veliko življenjsko pomembnih beljakovin, vitaminov in rudnin.

 

 

 

Okus jagnjetine se odlično ujema z mnogimi dišavnicami: timijanom, pehtranom, baziliko, rožmarinom, z brinovimi jagodami, lovorjem , baziliko… , in zelenjavo.

JAGNJETINA IZPOD PEKE:

Zelo dober okus ohrani jagnjetina pečena na star način, v pokriti lončeni posodi, ki so jo zagrebli v žerjavico. Danes temu rečejo »izpod peke«. Jed naj bi izvirala iz južnih krajev, vendar se je tam le ohranila najdlje, sicer pa je bil to način peke mesa pri vseh ljudstvih, ki še niso razvili štedilnikov. Vaščan Rudi je dejal: »To so naš predniki že keda delal.« Postopek pečenja pod peko je za današnji čas nenavaden in privlačen, meso in zelenjava pa imata neverjeten okus in aromo, kot je rekel Rudi: »In to je bilo tako sladko, tako dobro.« Jagnjetina izpod peke je izredno mehka, aromatična in sočna. PRIDITE IN POSKUSITE. Potrebno predhodno naročilo.

Komentar


Varnostna koda


Osveži

Povezave

Spletna stran www.robidicse.si uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem...